Linde Plin d.o.o
Linde Group Division/td>
Mahično bb
47000 Karlovac
Hrvatska
Phone: 00 385 (0)47 609 200
Fax: 00 385 (0)47 651 639
E-mail: tg.info@hr.linde-gas.com

Meso i mesni proizvodi

Zbog velike aktivnosti vode u mesnim proizvodima te zbog hranjive vrijednosti proizvoda, ti su proizvodi najpogodniji za rast bakterija. Površina, koja je nije tretirana u zaštitnoj  atmosferi,  idealna je za brzi rast bakterija. Mljeveno meso je tome najviše izloženo.

Zbog tih razloga su higijenski uvjeti kod pakiranja i temperatura pakiranja kod transporta i skladištenja , vrlo važni kod produživanja vijeka trajanja proizvoda.

Mesni proizvodi imaju drugačiju mikrofloru

Pokvarljivost mesnih proizvoda u većini slučajeva uzrokuju mikroorganizmi.Kod same prerade i obrade mesa, kao što je  mariniranje, sušenje, dimljenje, fermentiranje, konzerviranje i kuhanje, mikroflora i mehanizmi kvarljivosti u mesnim proizvodima razlikuju se od onih koje srećemo kod sirovoga mesa.
Na taj efekt je potrebno paziti kod izbora pravilne mješavine plina, koji uporabljavamo za pakiranje. Da bi se izbjegao kiseli okus proizvoda, potrebno je izabrati mješavine sa malim udijelom CO2 (20 – 50 %).