Linde Plin d.o.o
Linde Group Division/td>
Mahično bb
47000 Karlovac
Hrvatska
Phone: 00 385 (0)47 609 200
Fax: 00 385 (0)47 651 639
E-mail: tg.info@hr.linde-gas.com

Kruh i pecivo

Najčešći uzročnici kvarljivosti  kruha i peciva, su rast pljesni i kemijski raspad. Fermentacija može prouzročiti problem kod punjenih proizvoda.

Kako je aktivnost vode u pečenim proizvodima mala, rast drugih mikroorganizma, osim pljesni, obično ne predstavlja problem.

Za smanjenje razvoja pljesni i spora, prvenstveno je bitna higijena u cijelom proizvodnom ciklusu. Kako su  pljesni aerobni mikroorganizmi, njihov rast možemo učinkovito kontrolirati uz pomoć CO2, koji na taj način produžuje vrijeme uporabe proizvoda. MAPAX® je  posebno učinkovit za pakiranje raženoga kruha, peciva i raznih pita. Udio CO2 može se isto tako zamjeniti sa N2, bez vidljive promjene vanjskog izgleda proizvoda. Gubitak ili prodor vlage u pakirane proizvode, možemo spriječiti pravilnim izborom zaštitne folije.