Linde Plin d.o.o
Linde Group Division/td>
Mahično bb
47000 Karlovac
Hrvatska
Phone: 00 385 (0)47 609 200
Fax: 00 385 (0)47 651 639
E-mail: tg.info@hr.linde-gas.com

Mljevenje začina

Da bi dobilii što bolju aromu začina, potrebni ih je samljeti u što sitniji prah. Najvažniji zahtjev kod mljevenja je da začin zadrži što je više moguće eteričnih ulja, koje začin sadrži u neprerađenom stanju. Zbog toga, glavni probelm, je toplina koja se stvara kod trenja u mlinovima i prouzročava hlapljenje eteričnih ulja, taljenje termički nepostojanih i promjenu cijeloga proizvoda. 
Uz našu pomoć i iskustvo, možemo upotrebom ugljikova dioksida ili tekućeg dušika spriječiti gubitak eteričnih ulja i osigurati najveću kvalitetu proizvoda.

Kriogeno mljevenje

Mljevenje elastomera ili termički osjetljivih proizvoda u manje dijelove ili prah nije uvijek moguće. U tom slučaju potrebno je upotrijebiti  kriogeno mljevenje.
Naša matična tvrtka ima na tom području više od 35 godina iskustva. Uporaba tekućeg dušika (LIN) ili ugljikovog dioksida (CO2) kao sredstva za hlađenje povećava učinkovitost mljevenja.Isto tako sprečava se mogućnost eksplozije ili požara tj, povećava se sigurnost procesa.
Za moguću primjenu, preporučuje se upotreba  Linde –lijevaka za smrzavanje (patent), vijačani zamrzivač (na zahtjev vakuumski izoliran) i sustav doziranja za tekući dušik ili ugljikov dioksid. 
Sa našom opremom, ili zajedno sa našim partnerima, na zahtjev stranke, omogućujemo testiranje određenog postupka.

Prednosti kriogenog mljevenja:

  • povećava  proizvodnju i produktivnost,
  • sprečava lijepljenje proizvoda na mlin ili drugu opremu,
  • inertna atmosfera sprečava mogućnost  eksplozije ili oksidacije,
  • smanjeno trošenje mlina kod uporabe,
  • sprečavanje termičkog raspadanja toplinsko osjetljivih (začini,  farmaceutski proizvodi, termoplastika).

Naša tvrtka nudi:

  • zajedničko traženje najboljeg rješenja,
  • ekonomsko vrednovanje procesa,
  • mogućnost testiranja učinkovitosti određene varijante u našim laboratorijima,
  • prilagođavanje prijelaza sa postojeće tehnologije na novu tehnologiju.